Fullspekket nettverksmøte

Klyngemedlemmer og nettverket rundt VIKEN Teknologiklynge 4.0 sørget for fulle lokaler på Jeløy Radio onsdag 26. februar. På scenen sto bransjedirektør i Norsk Industri, Runar Rugtvedt, CEO i Tenk Digital, John Sollid Storehau og CEO i Techstars, Audun Abelsnes. Med god dialog mellom foredragsholdere og publikum ble det iherdig diskutert hvilke muligheter som vokser frem i det internasjonale energimarkedet og hvordan man som etablert selskap eller gründer kan utnytte disse.

Fremtidens etter og videreutdanning

VIKEN Akademi 4.0 er et studieprogram innen digitalisering som skal lanseres høsten 2020. Programmet er utviklet som et samarbeid mellom bedriftene i VIKEN Teknologiklynge 4.0, Norges Miljø og Vitenskapelige Universitet, Oslo MET, Høyskolen og Fagskolen i Østfold. Frode Johansen, Ronny Sannerud og Gunnar Anderson presenterte det innovative studiet for de fremmøtte. VIKEN Akademi 4.0 har tidligere fått oppmerksomhet fra UNESCO-Unevoc for sin praktiske tilnærming til utvikling av studieprogram.

«Vi tar skolestua ut i bedriftene»

Programmet er utviklet med utgangspunkt i at det er næringslivet som er kunden. Prosjektgruppen har hatt tett dialog og gjort analyser av klyngebedriftene. På den måten har de klart å utvikle et program som treffer på bedriftenes nøyaktige behov sier klyngeleder Bjørn Paulsrud. Programmet vil vær gratis for ansatte i medlemsbedriftene vil VIKEN Teknologiklynge 4.0 og lanseres høsten 2020.

 Glem ikke å dele dette!