Hva gjør de beste teamene?

Dette var et av de viktisgste spørsmålene man forsøkte å finner svar på når arbeidsgruppen VIKEN Young arrangerte kurs i prosjektledelse sist uke.

Kursholder Jonas Aakre er forfatter av Prosjekthåndboka, Norges mest populære verktøykasse for kreative prosjekter og team. De siste 15 årene har Jonas jobbet med å utdanne neste generasjon prosjektledere på Emergence School of Leadership. Sist uke gjestet han VIKEN Teknologiklynge 4.0 for å dele sin kunnskap og erfaringer med deltakerer  fra klyngebedriftene.

Jonas tok deltagerne gjennom praktiske verktøy som alltid fungere, men som man ofte glemmer å bruke når man står midt oppi en travel hverdag med prosjektarbeid.

 

Kursets oppbygging

  • Hva kan man lære av Google
  • Hva er growth mindset?
  • Personlighetstype og kommunikasjon
  • Erfaringsutveksling og oppgaver

Hvordan skape det perfekte teamet? 

– Tradisjonelt har man trodd at teamsammensetning, tverrfaglighet og bakgrunn er det viktigste elementene i velykkede team. Problemet med disse teorien er at man sjeldent har mulighet til å setter sammen den «perfekte» gruppen i prosjektarbeid. Nyere forskning viser at det å lykkes i prosjekt i mye større grad handler mer om å skape trygghet blant teammedlemmene og hvordan teamene jobber sammen. Da er det også sentralt å tenke litt over hvilke personlighetstyper man har på teamet, sier Jonas, noe som får gehør blant flere av deltakerne i salen.

God kommunikasjon er nøkkelen!

Den viktigste kunnskapen jeg tar med meg fra arrangementet er at god kommunikasjon er en viktig brikke for for å lykkes som leder. I tillegg fikk jeg nye perspektiver på hvordan man kan tilrettelegge for god kommunikasjon i team sier Ole Kristian fra SEW Eurodrive.Glem ikke å dele dette!