Innovative digitale løsninger fra CodeIT

Innovative digitale løsninger fra CodeIT reduserer svinn på ny laksefabrikk

Et team på tre mann fra CodeIT står klare til avgang. I bagasjen har de teknisk utstyr, software og kunnskap som bidrar til å spare sjømatselskapet SinkabergHansen for tid, svinn og dermed penger.

VIKEN  Teknologiklynge medlem CodeIT utvikler programvare og tjenester for prosesslinjer. Nå leverer de innovative digitale tjenester med programvaren CodeIT Enterprise som plattform til SinkabergHansens nye laksefabrikk på Marøya i Trøndelag.

I tillegg til å levere løsninger har de hatt en betydelig rolle i utviklingen av anlegget.

Samarbeid rundt innovasjon fører til mindre svinn.

Digitalisering og innovasjon er helt nødvendig for at vi skal komme oss gjennom omstillingen vi står midt i. Bjørnar Torsnes, CEO i CodeIT, forteller at prosjektet har ført til nye og forbedrede prosesser.

– Denne nye fabrikken er en betydelig investering og oppgradering for SinkabergHansen og har ført til innovasjon i teknologien vi leverer. I tett samarbeid har vi laget en ny og optimalisert løsning for smart palletering. Løsningen kontrollerer og optimaliserer ubemannet pakking av paller ved hjelp av roboter. Smart palletering øker effektiviteten og gjør hele operasjonen mer presis, noe som igjen reduserer svinn og det er bra både for miljøet og lønnsomheten.

Investering på 700 millioner.

Den nye laksefabrikken hadde byggestart i siste halvdel av 2019. Prosjektet samlet betyr en investering på vel 700 millioner kroner, opplyser SinkaBergHansen. I full produksjon vil 100 000 tonn fersk laks behandles i anlegget pr år - en tredobling av SinkabergHansens tidligere produksjonskapasitet.

Play Video

Sporer laksen fra fjord til fiskedisk.

CodeIT Enterprise-løsningen er integrert del av produksjonen og står for sporing av laks og økt effektivitet på mange områder. I pakkeprosessen benyttes CodeITs EU-godkjente LegalPrint Scale Service som forbedrer mulighetene for automatisering. Foruten maskinvare for merking, veiing og registrering, består leveransen av programvare for ordrebehandling. Nå skal teamet utføre installasjon, konfigurering, testing, trening og overlevering i fabrikken.

CodeIT har svært spennende prosjekter både nasjonalt og internasjonalt, og måten de digitaliserer manuelle prosesser og bidrar til innovasjon og omstilling er i tråd med VIKEN Teknologiklynges fokusområder.Glem ikke å dele dette!