Klyngepraten med Dynatec AS

Klyngepraten med Dynatec as

Vi vil vite mer om hvordan det står til med medlemmene våre akkurat nå. Gjennom 5 spørsmål får vi høre litt mer om utfordringer, målsettinger og fokus. Vi har spurt Henning Solberg, daglig leder av Dynatec as, hvordan de har det om dagen.

Henning Solberg. Daglig leder for Dynatec as
Henning Solberg. Daglig leder for Dynatec as

Med egne produktutviklere og samarbeid med verdens fremste maskinprodusenter er Dynatec as en totalleverandør for matindustrien.
De leverer produksjonsløsninger for hele verdikjeden, fra prosjektering,
utvikling og enkeltmaskiner, til komplette linjer.

638633

1. Hva er selskapets hovedfokus akkurat nå?

– Vi prøver å holde oss til det vi kan, men har alltid noen utviklingsprosjekter gående. Vi har ikke store enkeltmål, men jobber med det vi er gode på.

Dynatec as jobber med automatisering av matindustrien, maskiner og linjer. De har jobbet mest med bakerier og opp igjennom årene, men nå er det alt av matindustri. Kjøtt, fisk, kylling salat og grønnsaker, i tillegg til bakerier.

2. Hvordan jobber dere for bærekraft og miljø?

– Vi er med på prosjektene til Dynatec engineering, som går på utvikling av solceller og batterier. I tillegg jobber vi med å finne løsninger for kundene våre, som er til det beste for miljø og bærekraft. Det er mye fokus på emballasje, men også å finne energieffektive løsninger på f.eks kjølesystemer og ovner.

977835_507625255953884_775636137_o

3. Hvilke utfordringer står dere ovenfor nå?

– Nå er det store utfordringer med å få tak i materialer og elektrokomponenter. Elektrokomponenter og rustfritt stål er det mest utfordrende for oss. Det er lange leveringstider og mye usikkerhet rundt leveransene. 

4. Hva er hovedmålet for dette året?

– Hovedmålet var å få et bedre år enn 2020! Selv om vi hadde en god ordrereserve inn i 2020. Salgsmessig var 2020 og starten på 2021 tung. Det har endelig løsnet nå. 

5. På hvilken måte er Viken Teknologiklynge viktig for ditt selskap?

– Det er inspirasjon å hente i klyngen og også mulig å få hjelp til prosjekter. Vi har fått både støtte og hjelp til et IT- prosjekt vi har gående.
Nå når koronaen er på hell, vil det også bli lettere å være mer aktive innen klyngens prosjekter.

 Glem ikke å dele dette!