Klyngepraten med TECHPROS

TECHPROS er et teknologiselskap som jobber med digitalisering for de største aktørene i offentlig og privat sektor i Norge. Hos Techpros er de nå nærmere 40 ansatte, som jobber med design, utvikling, programmering, forvaltning og testing av programvare. De jobber med IT-systemer som brukes av hele befolkningen, eksempelvis apper fra store aktører og direktorater.

I arbeidet med å utvikle selskapet har de hatt fokus på å tilby de ansatte spennende oppdrag og faglige utfordringer. De har jobbet kontinuerlig for å gi konsulentene bedre kunnskaper og økt kompetanse, og de har hatt fokus på å bygge opp en kultur rundt felles verdier og sosialt samhold.

Vi tok en prat med lederen for salgs- og forretningsutvikling, Per Arne Solberg, for å forstå litt mer om hvordan Techpros jobber.

61a629db5e7da8dde40ee5bc_Per
TECHPROS logo

– Selskapet vårt ansetter konsulenter som har sin bakgrunn fra systemutvikling eller har annen tech-kompetanse. Det kan være innen prosjektledelse, It arkitektur, eller testing av koder og systemer. Kundene våre er direktorater og andre store offentlige aktører, i tillegg til private selskaper.

Alle konsulentene hos Techpros er fast ansatt og leies ut til prosjekter, ute hos kundene.

– Vi blir kontaktet når kunden starter et nytt prosjekt og trenger spesiell kompetanse til noe helt spesifikt. Utvikling av apper er et godt eksempel på det. Vi har jobbet mye med Posten sin sporingsapp, som er et produkt mange kjenner til.

619e698809cde2e029c85bfc_Image 11-min

Som så mange andre mistet også Techpros en del oppdrag ved pandemiens start. Det løste seg raskt, da bedrifter innså at det var nå de skulle satse litt ekstra på utvikling og endring. Med det kom det mange og store prosjekter for Techpros.

– Vi ønsker å fortsette å vokse gjennom organisk vekst de neste par årene. Normalt sett jobber vi med oppgaver innad i et prosjekt, men nå har vi også A-Å prosjekter. Det betyr at vi står for alle elementer i et prosjekt. Dette har vi investert mange konsulenttimer i og har nå et eget team på det. Dette tar vi med oss videre og vil satse enda mer på det fremover.

 Glem ikke å dele dette!