Klyngepraten med Jackon Isolasjon

I dag tar vi pulsen på Jackon Isolasjon og hører hva de forkuserer på nå. Jackon er et familieeid industrikonsern med hovedkontor i Fredrikstad. De er en av Europas ledende produsenter av isolasjon, byggesystemer, samt spesialprodukter og emballasje. De har blitt kjøpt opp av den store konkurrenten BEWI og har mye fokus rundt det om dagen.

Jon Arild Karlsen er fabrikksjef på Jackon og kan fortelle om en hektisk hverdag, med mange oppgaver og stor utvikling. Jackon har sitt hovedkontor på Gressvik i Fredrikstad, men har nå 22 fabrikker totalt. Selskapet ble grunlagt helt tilbake i 1956 og kan vise til en historie preget av sunn forretningsutvikling og kontinuerlig vekst. Konsernet har en årlig omsetning på 3 milliarder kroner, 850 ansatte, i 22 fabrikker i 6 land. Etter det nylige oppkjøpet av BEWI er de en aktør få kan måle seg opp i mot.

JAK
19620184_1802022276491547_5539528952016081209_o

1. Hva er selskapets hovedfokus akkurat nå?

Oppkjøpet fra BEWI tar mye tid. De er børsnotert og større enn oss. Der kreves det at vi legger frem alt av dokumentasjon og mye må godkjennes, blant annet av konkurransetilsynet. Alt av utstyr og maskiner skal inn i registre, da det er der verdiene ligger.

 

2. Hvordan jobber dere for bærekraft og miljø?

Vi har en egen bærekraftsansvarlig og jobber mye med miljø. Vi er en utsatt bransje med tanke på at vi jobber med isopor og plast. Selskapet er opptatt av å gjøre dette riktig, så vi bruker mange ressurser på det. Vi fokuserer også på å redusere mengden plastemballasje.

 

3. Hvilke utfordringer står dere ovenfor nå?

Våre største utfordringer nå er rett og slett sporadisk fravær koblet til korona og karantener. Vi mister vår daglige kompetanse. Det er vanskelig å tilfredstille kravene i hverdagen når nøkkelpersoner må være hjemme.

Vi har ikke problemer med leveranse av råstoff, som jeg vet mange andre sliter med, men vi mangler også kompetansen utenfra. Den tekniske supporten vi vanligvis får fra ulandet har vært fraværende det siste året.

DCIM100MEDIADJI_0528.JPG

4. Hva er hovedmålet for dette året?

Vi har fått et nytt ERP system som vi jobber med å få helt opp å stå og få utnyttet til det fulle. Det. er et ressursplanleggingssystem  som støtter opp om flere av bedriftens virksomhetsområder, som produksjon, lager, salg, innkjøp og økonomi. Ellers er det de vanlige tingene, som budsjett og forbedringsprosjekter. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle produksjonen og alt faller egentlig inn under det.

 

5. På hvilken måte er Viken Teknologiklynge viktig for ditt selskap?

Klyngen er viktig på mange måter, for gjennomføringen av prosjekter, men også for nye ideer. Jeg har selv vært med på flere arrangementer hvor vi har fått presentert nye løsninger på ting, ideer vi ikke hadde kommet opp med uten dem. Det er et godt miljø i klynga, som skaper nye kontakter og større nettverk. Etter korona vil det bli enklere å møtes fysisk igjen og det gleder jeg meg til.Glem ikke å dele dette!