Tenketanken VIKEN Insight seminar

Vi får besøk av selskaper som benytter sensorer, data og nye teknologier i utviklingen av nye produkter og optimalisering av produksjon.

VIKEN Insight er en tenketank for morgendagens ledere. Denne høsten setter vi søkelys på bærekraft og muliggjørende teknologier. Første samling er åpen for alle ansatte hos medlemmer av VIKEN Teknologiklynge 4.0.

Kl. 12.00 – 15.00
Dato: 23.09.2021
Sted: Rosenvinges Vei 8, 1523 Moss
Enkel servering

12.00 – 12.30       Soundsensing – lyd i industri og prediktivt vedlikehold

Ole Johan Bjerke er gründer og CEO i SoundSensing. Selskapet har utviklet en ny og innovativ løsning som bruker lyd til prediktivt vedlikehold, rapportering av støy og støyforurensing.

12.35 – 13.05      Adaptic – visualisering og optimalisering av strømdata

Adaptic utvikler unike løsninger for fangst, analyse, visualisering og anvendelse av energidata. Odd Marius Elstad forteller om hvordan Adaptic sine løsninger skaper nye muligheter for datadrevet beslutningstaking og digital energioptimalisering. Dette skaper nye muligheter for optimalisert drift, vedlikehold og energistyring av bygg og industri.

13.20 – 13.50      Techni – fra idé til produkt

Techni leverer banebrytende FoU -tjenester innen mekanikk, elektronikk, industrielt design og produksjon. Selskapet har vunnet en rekke priser for deres innovative leveranser i markedssegmenter som energi, miljø, forsvar, medisin og romfart. Dag Almar Hansen forteller om hvordan selskapet jobber fra idé til konsept i samhandling med kunder som Boing, Locheed Martin og Equinor m.fl.

13.55 – 14.30      Nxtech – innovasjon og kundeinvolvering

Nxtech er eksperter på å ta ideer til ferdig produkt. CTO og medgründer Arild Terland forteller om hvordan Nxtech utvikler programvare, elektronikk, produktarkitektur og industriell design i tett samarbeid med kunden.

14.30 – 15.00      Casearbeid - sensorer i produkt og produksjon

Vi diskuterer egne caser og muligheter for implementering av teknologi i egen produksjon og realisering av prosjekt.

Mer informasjon? Kontakt: at@vikenklynge.noGlem ikke å dele dette!