Gjennomført årsmøte

Header Årsmøte 2021

Godt oppmøte på årsmøte for VIKEN Teknologiklynge

Årsmøte for VIKEN Teknologiklynge er gjennomført. Vi fikk besøk av styreleder i Brim Explorer A.S. – Hilde Charlotte Solheim. Brim Eksplorer har på kort tid gått fra ide til en ettertraktet produkt og leverer sightseeingturer fra Svalbard i nord til Oslo i sør med elektrisk drevne hybridfartøyer.

Båtene er utviklet i nært samarbeide med norske- designere og verft og er skreddersydd til forretningsideen. Dette og flere konkrete eksempler kommer Hilde innom- vi får et foredrag og ikke minst - god tid til dialog med Hilde etter presentasjonen.

Joachim Thygeson holdt et inspirerende presentasjon om hvordan

InSPIRE – Floating Offshore Wind + WAVE heter et spennende konsept som gir «fast track» til vind og bølge energiproduksjonsområdet. Dette gjøres ved å utnytte den uproduktive mølleflyteren til strømproduksjon ved hjelp av bølgene.

Joachim Thygeson, prosjektansvarlig hos TechnipFMC presenterte selskapets prosess fra ide til realisering i deres fyrtårnprosjekt InSPIRE – Floating Offshore Wind + WAVE., Dette spennende konseptet gir «fast track» til vind og bølge energiproduksjonson. Dette gjøres ved å utnytte den uproduktive mølleflyteren til strømproduksjon ved hjelp av bølgene.

Noen av årets prosjekter

 

  • Horizon 2020 prosjektet Green Offshore Tech starter 01.09.21. Her er det mange matnyttige aktiviteter klyngebedriftene tilbys å delta i. Utvikling av nye grønne produkter og tjenester til det globale grønne markedet.
  • RAS 4.0 bedriftsnettverket – Nytt om verdens største og grønneste landbaserte fiskeoppdrettsanlegg – Fra rogn – ferdige produkter.
  • Viken Akademiet – Vi starter i uke 35 med fysisk kurs i LEAN og praktisk digitalisering med 4 samlinger og arbeide ute i hver deltagende bedrift. Det må delta minst 2 deltagere fra hver bedrift som skal arbeide gjennom kurset med en problemstilling fra sin bedrift.
  • Viken Digital Modenhetsanalyse – Vi analyser bedriften og foreslår forbedringstiltak som gir resultater på bunnlinjen. Flere bedrifter i klyngen har benyttet dette tilbudet. Er det også noe for din bedrift?
  • Tenketanken Viken Insight har mange spennende aktiviter fremover – kom og hør.


Glem ikke å dele dette!