Dynatec – et kjernemedlem for VIKEN Teknologiklynge

Med egne produktutviklere og samarbeid med verdens fremste maskinprodusenter er Dynatec en totalleverandør for matindustrien. Dynatec leverer produksjonsløsninger for hele verdikjeden, fra prosjektering, utvikling og enkelt maskiner, til komplette linjer. De er et viktig kjernemedlem for VIKEN Teknologiklynge 4.0

Det hele startet med etablerer og gründer Josef Filtvedt tilbake i 1987. Ressursene han hadde den gang, var ½ student, seg selv og en veldig god idè. Første oppdrag var for Buer lomper og utvikling av en ny metode for å steke lomper. Dette endret hele bransjen og i dag bruker alle Dynatec sitt utstyr til denne jobben. Det var starten for Dynatec AS. Siden det har Dynatec blitt til Dynatec group bestående av flere selskaper. Dynatec AS jobber og utvikler i hovedsak matindustrien, Dynatec AB det samme. Dynatec engineering jobber med utvikling av fornybar energi, Cenate utvikler og produserer materiale til fremtidens batteri, Nacamed utvikler materiale til medisin og Dynatec SMV er et mekanisk verksted som produseres alt av egenutviklede maskiner og deler for hele verden.

 

Dynatec group jobber for fremtiden

Deres neste store mål er å etablere et teknologisk senter i indre Østfold, både for å holde industrien lokalt, men også for å utvikle den videre med lokale ressurser. Det krever at de får med seg neste generasjon, i tillegg til lokale bedrifter som ønsker å drive utviklingen fremover for Norsk industri.

Les mer om samarbeidet for Europas største landbaserte oppdrettsanlegg for laks.

– Vi jobber tett med skolen for å få ungdom til å forstå at de kan ta utdannelse lokalt og også få jobb i nærmiljøet. Vi lærer opp lærerne i den nyeste teknologien, vi har mange lærlinger og jobber intensivt med utviklingen der. For å kunne etablere et slikt senter må vi begynne med de som ønsker å jobbe med dette i fremtiden, sier Rune Holter, Markedsansvarlig ved Dynatec AS.

VIKEN Teknologiklynge 4.0 er viktig for Dynatec AS, da dette er en arena hvor flere kan dra nytte av hverandre hvor og man enklere kan komme i kontakt med lokale bedrifter.

– Nøkkelen er å tørre å dele kunnskapen vi alle besitter. På den måten kan vi dra nytte av hverandre og også sette VIKEN Teknologiklynge 4.0 tydeligere på kartet, sier Holter.

 

Dynatec AS er et tannhjul

Holter mener at deres fortrinn er at de er inne hos mange forskjellige typer produksjon. De får kunnskap fra mange, som de igjen viderefører til andre bransjer og løsninger. Dette gjør at de er konstant i utvikling.

– Vi startet med bakerier, men nå er vi inne hos alle typer markeder som produserer mat. Strukturen er som et tannhjul som jobber sammen og flyter i hverandre.

Mål og visjoner handler om å utvikle løsninger for å gjøre norsk industri konkurransedyktig, slik at vi kan demme opp for import og heller begynne å eksportere. Vi kan levere varene selv, også her fra indre Østfold, avslutter Holter.Glem ikke å dele dette!