Kurs fulltegnet på rekordtid.

Med støtte fra Kompetanse Norge har VIKEN Teknologiklynge 4.0, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Høgskolen i Østfold og Fagskolen i Østfold utviklet et fleksibelt videreutdanningstilbud i digital kompetanse.

Kursets retter seg mot ansatte på alle nivåer i medlemsbedriftene i Viken Teknologiklynge 4.0 og kursplassene ble revet vekk på få dager.

Fulltegnet raskere enn ventet

– I dette prosjektet har klyngen har vært utrolig heldige som har fått være med på å utvikle et kurs innen industriell digitalisering som er tilpasset det konkrete behovet og til klyngemedlemmene. Kurset ble lansert rett før ferien og vi forventet stor pågang men første modul ble fulltegnet mye raskere enn først ventet sier en fornøyd André Thysted, prosjektleder i VIKEN Teknologiklynge 4.0.

Kurset er det første av tre moduler og har oppstart i uke 35. Deltakerne skal få innsikt og kompetanse i hvordan man på beste mulig måte kan gjennomføre operativt forbedringsarbeid, skape en forståelse for de taktiske fordelene av digitalisering og partnerskap i forhold til vanlig kundeforhold samt kunnskap om hvordan bedrifter kan gjøre hverandre bedre. OsloMet skal evaluere prosjektet.

Prosjektarbeid imponerer

– Dette er den første av tre moduler utviklet i samarbeidsprosjektet VIKEN Akademi. Videre vil det lanseres to andre moduler innen prosessoptimering, IoT og sanntidssystemer sier Klyngeleder Hans Bjørn Paulsrud som har latt seg imponere over prosjektpartneres arbeid.

– Det er rett og slett imponerende hvordan prosjektpartnerne NMBU, Oslo MET, Høyskolen og Fagskolen har samarbeidet i utviklingen av disse kursmodulene. Sammen har de intervjuet flere av våre medlemsbedrifter for å se hvor skoen virkelig trykker i norsk industri og utviklet kurs som etter all sannsynlighet vil skape umiddelbare resultater for medlemsbedriftene som deltar på kurset. Nå er første modul på plass og deltagerne vil få en god blanding mellom teori og praksis samtidig som de vi utforske muligheter og løse utfordringer der hvor de jobber.

Fokus på optimalisering

Kursets innhold består blant annet av analysearbeid av egen virksomhet og identifisering av optimaliseringsbehov. Det vil bli gjennomgått hvordan identifisere og planlegge operativt forbedringsarbeid med fokus på tverrfaglig arbeid. Identifisering av mulig partnerskap og partnerskapskontrakter er også en del av kursets innhold, og det vil bli en fin anledning til å bli kjent med andre virksomheter i nærområdet. 

Mer informasjon om kurset Operativt forbedringsarbeid og digitalisert samhandling eller prosjektet VIKEN Akademi 4.0.Glem ikke å dele dette!