Nyttig internship for VIKEN Teknologiklynge

VIKEN Teknologiklynge skal denne høsten huse et internship i samarbeid med Høyskolen i Østfold. Den utvalgte heter Amanda Røsstad-Larsen (29), 3-års student innen innovasjon og prosjektledelse.

VIKEN Teknologiklynge 4.0 har over tid utviklet et tett samarbeid med Høyskolen i Østfold, blant annet gjennom VIKEN Akademi 4.0 prosjektet. Nå gleder de seg til å få inn friske øyne som kan være med å forbedre klyngens prosesser.

Amanda Røsstad-Larsen har helsefaglig bakgrunn og studerer Innovasjon og prosjektledelse ved HiØ. Gjennom høsten skal hun jobbe sammen med klyngeadministrasjonen. Utover å bistå i daglig drift, vil Amandas arbeid bestå i å utforske strategiske partnerskap og forbedring av innovasjonsprosesser i klyngen.

Følg VIKEN Teknologiklynge 4.0 på LinkedIn

Bedriftsprasksis gjennom studiene

Denne utvekslingen kom i stand gjennom samarbeidet VIKEN Teknologiklynge 4.0 allerede har med HiØ, og da Amanda hørte om det gjennom sin faglærer i bedriftspraksis.

– Vi hører stadig om klyngevirksomhet gjennom studiet, og nå gleder jeg meg til å  lære hvordan en klynge fungerer praksis. Jeg håper jeg kan bruke kompetansen jeg har opparbeidet meg og være nyttig for dem, sier Amanda Røsstad-Larsen.

– I løpet av studiet har vi hatt mange emner som krever gode og grundige prosesser, eksempelvis i prosjektledelse og prosjektutvikling. Jeg liker å få ting gjort og er god på å ta beslutninger. Etter lange prosesser kan det være utfordrende og komme frem til de endelige beslutningene, der mener jeg at jeg har en styrke.

Hvorfor ønsket du å komme til nettopp VIKEN Teknologiklynge 4.0?

– De jobber veldig bredt, noe jeg synes er spennende, i tillegg til å se hvordan de håndterer en hektisk hverdag. Noe av det viktigste for meg blir å lære hvordan de uttrykker seg og fremstår som organisasjon, og i møte med sine medlemmer. Det er en veldig viktig praksis for meg å få.

Amanda håper at hennes nye og ferske kunnskap, er noe som kan komme organisasjonen til gode.

– VIKEN teknologiklynge 4.0 er opptatt av bærekraft og innovasjon, noe som er både spennende og meget relevant. De er fremtidsrettet, moderne og  tenker litt lenger frem – det liker jeg, avslutter Røsstad-Larsen.

– VIKEN Teknologiklynge 4.0 mottok Bronsestatus av ESCA (Europeisk sekretariat for klyngeanalyse) tidligere i år. Vi håper Amanda kan bistå oss i å legge grunnlaget for forbedringsarbeidet vi skal gjennomføre, i etterkant av denne rapporten.

Sier Hans Bjørn Paulsrud, adm. dir. i VIKEN Teknologiklynge 4.0.Glem ikke å dele dette!