Klyngepraten med Wärtsilä

Erik Taule, Prosjektansvarlig.
Erik Taule, Prosjektansvarlig.

Wärtsilä Moss, en del av Wärtsilä konsernet.

I Moss håndteres Prosjektleveranse av anlegg for Inert Gas, Gas Combustion Units, Exhaust Gas Cleaning for Marine and Offshore markets og relatert teknologi og produktutvikling.

1. Hva er selskapets hovedfokus akkurat nå?

- Vårt fokus er todelt nå. Det første er levering av en kraftig ordrebok som vi kan leve godt på i ett år eller to, i tillegg kommer introduksjon av nye produkter. Vi har en helt ny teknologi som vi er alene om i verden for øyeblikket. Vi har også levert 4 båter allerede i år og har 3 i sluttfasen.

Les også: Mottar 2 millioner i støtte til kompetansebygging

2. Hvordan jobber dere for bærekraft og miljø?

- Wärtsilä har en rekke produkter og teknologier som retter seg inn mot miljø og bærekraft. Alt fra flåte-optimalisering til utslippsfritt fremdriftsmaskineri. I Moss er største delen av virksomheten rettet mot levering av ekshaust renseanlegg. Det har kommet nye IMO (International Maritime Org.) regler innenfor dette, og det har ført til at det har vært en boom i markedet. Vi har tatt godt for oss av disse endringene og er ledende innenfor dette segmentet nå.

Prod. W

3. Hvilke utfordringer står dere overfor nå?

- Videreutvikling av våre produkter og teknologier for å opprettholde en ledende posisjon i markedet. Levering av prosjekter er ikke problemet, men i etterarbeidet er vi også preget, som alle andre. Det var usikkert en periode, men det begynner heldigvis å komme tilbake nå. Operasjonelt sett er vi ok, men det er utfordrende å finne kompetent personell. Vi bruker mye tid på å finne de rette folka.

4. Hva er hovedmålet for dette året?

- Fullføre introduksjon av ny type kombinerte Inert Gas / Gas Combustion systemer til LNG skip og etablere testopplegg for CO2 fangst i tilknytning til eksosgass scrubber anlegg. Jeg kan ikke røpe for mye om dette enda, men jeg kan si at vi har et stort testoppsett i Moss som vi arbeider med hele tiden nå. Vi har nesten ikke tid til å gjøre ordinære funksjonstester nå, for vi bruker alle ressurser på nye teknologiske løsninger.

Mye lest: Suksess med prosjektlederkurs

5. Hvordan er Viken Teknologiklynge viktig for ditt selskap?

- Vi mener VKT bidrar til å gjøre vår region attraktiv for nye talenter og for å utvikle et relevant teknologinettverk til støtte for vår virksomhet. Vi ønsker å bygge et større miljø som er tett på og som kan benyttes når man trenger hjelp. Moss er full av små bedrifter, vi trenger å utvide perspektivene og gjøre oss alle til en del av det større miljøet.

1200px-Wartsila_logo.svg


Glem ikke å dele dette!